BiztiGuru

A blog célja megismertetni mindenkivel, érthető módon a biztonságtechnika világát.


Dobj egy e-mailt: Biztonsagtechnika@outlook.com

Címkék

bejutás (1) boldog (1) Bullet (1) Dome (1) elhelyezés (1) fail (2) garázs (1) garázskapu (1) ház (1) hely (1) Hol (1) Infra (1) kamera (1) kapu (1) karácsony (1) magas (1) off (3) típusok (1) topic (2) Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A kamera megfelelő elhelyezése

2012.11.25. 13:27 BiztiBoy

kamera_elhely_1353846192.jpg_369x325

A legjobb hely a kamera elhelyezésére több szemponttól is függ, például a kamera felvételi minőségétől, annak a megfelelő installációs lehetőségeitől.Jó észben tartani, hogy az eszközt úgy kell elhelyezni, hogy folyamatosan teljeskörű felügyeletet biztosítson otthonod vagy irodád számára.

Akad néhány dolog,amit jobb ha figyelembe veszel a CCTV rendszer elhelyezése előtt:

1. Fedd le az egész területet
Akár a garázsról vagy a házról van szó törekedj arra, hogy minél jobban belássa a kamera a területet, így teljes lefedettséget adva. A fő oka ennek, hogy minél jobban nyomon tudjuk követni a szituációt.

2.A kamera elhelyezése az ingatlanon kívül
A biztonsági kamera kihelyezése az ingatlanon kívül két előnnyel járhat. Az első, hogy hamarabb észrevehető ha valaki illetéktelenül be akar hatolni, amiből következik a második, hogy ezáltal gyorsabban tudunk cselekedni(például a rendőröket hamarabb tudjuk értesíteni, így nagyobb a valószínűsége, hogy képesek lesznek elcsípni a betolakodót).

3.Tartsd magasan
Annak érdekében, hogy az eszközt ne lopják el és ne tudják vandálok tönkre tenni célszerű magasan elhelyezni. Ha magasra tesszük a kameránkat mindenképpen kérjünk segítséget, mert balesetveszélyes lehet a művelet. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, mit rögzíthet a kamera és mit nem(például sok országban a szomszédok figyelése kamerával tilos).

4.Rejtett vagy feltűnő?
Nagyon sok ember nem tudja eldönteni melyik opció a jobb választás a kamera láthatósága vagy rejtettsége. A válasz egyszerű: mindkettő. Ha szembetűnő helyre szereljük kameránkat megelőzhetjük, hogy betörjenek, mert tudják, rögzítve lesz az esemény. Ha elrejtjük az eszközt, általában azt érjük el, hogy a bűncselekményt elkövetik, azonban észrevétlen marad, hogy az eseményt rögzítették(péládul egy bírósági eljárás során segíthet egy felvétel).

Ezen szempontok alapján ki lehet választani a CCTV rendszer megfelelő elhelyezését, de ne feledkezzünk meg arról, hogy  minden ingatlan esetén ez egyedi. Az elrendezés általában többszöri kísérlet után nyer valós formát.

Szólj hozzá!

Címkék: hely magas elhelyezés

A bejegyzés trackback címe:

https://biztiguru.blog.hu/api/trackback/id/tr554924464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása