BiztiGuru

A blog célja megismertetni mindenkivel, érthető módon a biztonságtechnika világát.


Dobj egy e-mailt: Biztonsagtechnika@outlook.com

Címkék

bejutás (1) boldog (1) Bullet (1) Dome (1) elhelyezés (1) fail (2) garázs (1) garázskapu (1) ház (1) hely (1) Hol (1) Infra (1) kamera (1) kapu (1) karácsony (1) magas (1) off (3) típusok (1) topic (2) Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hol jutnak be a rosszfiúk?

2012.11.18. 13:44 BiztiBoy

Az Egyesült Államokban minden 8. másodpercben törnek be valakinek az otthonába. A statisztikák szerint hogyan érik el céljukat a betörők? Hol jutnak be az épületbe?

Sok ember megrökönyödve fogadja a tényt, hogy legtöbbször a bejárati ajtón keresztül vezet az útjuk(34%) a rosszfiúknak. Általában egy jól irányzott rúgással az ajtóra, vagy feszítő eszközökkel jutnak be. Nem árt jó minőségű bejárati ajtót vásárolni.

A második a listán az első emeleti ablakok(23%). Megdöbbentő, hogy hány tulajdonos hagyja el úgy otthonát, hogy az ablakokat nyitva hagyja/felejti, így a betörőknek azonnal adott a bejutási pont.

A hátsó ajtó is egy nagyon "népszerű" bejutási pont, azoknak akik észrevétlenek akarnak maradni, és egy könnyű ki - és bejutási lehetőséget keresnek. A betörések 22%-a történik ezen keresztül, és általában észrevétlen marad a tettes.

Ha olyan házban laksz, amely garázzsal rendelkezik, nagy a valószínűsége, hogy a saját szerszámaid használatával fognak hozzád betörni! Legyél biztos abban, hogy a garázs legalább olyan jól biztosítva van biztonságtechnikai szempontból, mint a ház (kamera, riasztó, mozgásérzékelő,...) A garázs kifosztása után a betörők 9%-a veszi az irányt a házba.

A pincéből való betörések száma nagyon alacsony, mindössze 4%. A magyarázat, hogy sokan elfelejtik bezárni a pincét, de átjárást biztosít a házba nagyon sok helyen. Figyelj oda a pince biztonságára is, mindig tartsd zárva!

Az utolsó 6%-ot a zárhatatlan helységek és tároló helységek alkotják(például az udvaron egy kis műhely, vagy "sufni")

A legtöbb betörő 22óra és éjjel 3óra között próbálkozik, és általában 8-12 perc alatt elérik a céljukat. ( Ha nem érik el, akkor pedig csak károkat okoznak, például ajtó felfeszítése => új ajtó vásárlása, vagy új zárszerkezet)

Forrás: The Uniform Crime Reporting Program

http://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_Crime_Reports

Bejutási statisztikák.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ház bejutás Hol

A bejegyzés trackback címe:

https://biztiguru.blog.hu/api/trackback/id/tr714912819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása